Оприлюднено Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці
Оприлюднено Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці
Фахівці Держпродспоживслужби розробили Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці, яка затверджена наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 3 серпня 2010 року №316 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 вересня 2010 року за №774/18069).
З текстом зазначеної інструкції можна ознайомитися на сайті Держпродспоживслужби (рубрика «Діяльність» — «Нормативно-правова база»).
Виникнення та розповсюдження заразних хвороб у птахогосподарствах різних форм власності та поширення їх через продукцію птахівництва є одним із ризиків виникнення харчових токсикоінфекцій у людей. Особливе місце серед зоонозів належить сальмонельозу. Беручи до уваги те, що в Україні реєструють періодичні спалахи сальмонельозу, який спричиняє збитки та втрати у птахогосподарствах, існує загроза захворювання людей на сальмонельоз.
Оприлюднена Інструкція встановлює порядок проведення профілактичних заходів спеціалістами ветеринарної медицини щодо недопущення захворювання птиці на сальмонельоз, порядок проведення ветеринарно-санітарних заходів у разі спалаху хвороби птиці на сальмонельоз у птахогосподарствах різних форм власності та порядок внутрішньогосподарського використання або подальшої реалізації одержаних яєць, м’яса та м’ясопродуктів від забою птиці й іншої продукції птахівництва за виявлення сальмонельозної інфекції і є обов’язковою для виконання у всіх птахогосподарствах незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування фізичними особами — підприємцями, спеціалістами ветеринарної медицини, які здійснюють діяльність у галузі птахівництва.
Додати коментар