Омега-3 жирні кислоти вводять у корм разом із антиоксидантами
Для збагачення яєць омега-3 жирними кислотами до корму додають багаті ними компоненти: насіння льону, лляну та ріпакову олію, риб’ячий жир, водорості – наприклад, ламінарію.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Основною метою такого додавання є підвищення вмісту цих кислот в яйцях до такого рівня, щоб споживання одного яйця задовольняло не менше ніж половину добової потреби людини – близько 400 мг.
Збільшення в яйцях вмісту поліненасичених жирних кислот (ПНЖК), до яких належать омега-3 жирні кислоти, може мати і негативний ефект – яйця стають сприйнятливішими до окислення та мають неприємний присмак. Останнє може бути наслідком використання таких джерел омега-3 жирних кислот, як риб’ячий жир низької якості або інших, що піддалися окисленню. Тому для збагачення слід використовувати тільки якісні інгредієнти.
Крім того, рекомендують одночасно зі збагаченням яєць омега-3 жирними кислотами додавати до корму антиоксиданти: вітамін Е, селен і каротиноїди, які підвищують стабільність ПНЖК і покращують смак яєць.