Тваринництво

Необхідно виводити з тіні дрібний і середній птахівничий бізнес, – думка

В Україні населення виробляє майже 50% від загальної кількості харчових яєць і близько 30% м’яса різних видів сільськогосподарської птиці.

Про це розповів директор Державної дослідної станції птахівництва НААН України Олег Катеринич, пише AgroPortal.

«За прогнозами фахівців, до 2050 року поряд зі зростанням валового виробництва продукції птахівництва у світі частка підприємств з одночасним утриманням великої чисельності птиці буде мінімальною, –  зауважив він. – Тому вже зараз потрібно приділяти багато уваги створенню, а точніше виведенню з тіні та збільшенню кількісно саме дрібного і середнього бізнесу, зокрема і в птахівництві».

Науковець упевнений, що у найближчому майбутньому саме цей сектор економіки дасть змогу не лише зберегти, а й розвинути село.

Як повідомлялося, з осені всі гравці ринку курячого яйця, зокрема дрібні виробники та господарства населення, терміново нарощують поголів’я несучок.