Нарощування поголів’я свиноматок підвищить рентабельність виробництва свинини
Підвищувати рентабельність виробництва свинини можна тільки за постійного збільшення поголів’я свиноматок.
У цьому переконаний керівник хмельницького ФОП «Мельник» Олексій Корабльов, пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Зокрема, для нашого господарства, а у нас 120 свиноматок, треба доводити їхню кількість до 150, – зауважив він. – Головне – щоб були умови утримання. І обов’язково слід постійно використовувати всі приміщення на повну потужність на весь період життя свиней, щоб вони не пустували».
Так, після дезінфекції «Мельник» буквально через два дні знову заводить свиноматок у приміщення. Якщо приміщення простоює, то у виробництві щось не так, вважає Олексій Корабльов: або бракує свиноматок, або був перепродаж, або не варто продавати поросят малою вагою тощо.
На його думку, ціна на свинину в Європі не знизиться, бо в них також дуже дороге зерно, вартість сягає $400/тонна. «Отже, дешевим м’ясо не буде, – зазначив він. – Тому нашим господарствам, де все налагоджено, де є можливість виготовляти дешевші корми для себе, збільшити рентабельність можна, тільки нарощуючи поголів’я».
Як повідомлялося, «Мельник» здешевлює корми, купуючи зерно прямо з поля.