На одного українця припадає 0,8-0,9 кг індичатини
Загальні обсяги виробництва м’яса індиків в Україні нині можна оцінити в 36-38 тис. тонн у живій масі, або 25,2-26,6 тис. тонн – у забійній, пише журнал «Наше птахівництво».
Виробництво м’яса індиків в Україні, за попередніми даними, торік збільшилося щонайменше на 10%. Крім птахівницьких підприємств, досить значну кількість індичатини (3-5 тис. тонн) виробляють господарства населення.
Подальше збільшення виробництва не має сенсу, бо впирається в платоспроможний попит населення, вважає більшість вітчизняних виробників м’яса індиків.
З урахуванням внутрішнього виробництва, імпорту й експорту у 2017 році в розрахунку на одного мешканця країни припало 0,8-0,9 кг індичатини, що приблизно відповідає середньому рівню її споживання у світі, проте значно менше за середньоєвропейський рівень.
Виробники зауважують, що тільки за умови виходу на зовнішні ринки індичий бізнес у найближчій перспективі зможе розвиватися.
У 2016 році було експортовано 200 тонн м’яса індиків, минулого року, за попередніми даними, –приблизно стільки ж. Експортні поставки здійснювалися до Молдови, Беніну, Конго, ОАЕ, Йорданії, Лівану, Гонконгу, Грузії.
Додати коментар