Тваринництво

На одного українця припадає 0,8-0,9 кг індичатини

Поділитись:
На одного українця припадає 0,8-0,9 кг індичатини

Загальні обсяги виробництва м’яса індиків в Україні нині можна оцінити в 36-38 тис. тонн у живій масі, або 25,2-26,6 тис. тонн – у забійній, пише журнал «Наше птахівництво».

Виробництво м’яса індиків в Україні, за попередніми даними, торік збільшилося щонайменше на 10%. Крім птахівницьких підприємств, досить значну кількість індичатини (3-5 тис. тонн) виробляють господарства населення.

Подальше збільшення виробництва не має сенсу, бо впирається в платоспроможний попит населення, вважає більшість вітчизняних виробників м’яса індиків.

З урахуванням внутрішнього виробництва, імпорту й експорту у 2017 році в розрахунку на одного мешканця країни припало 0,8-0,9 кг індичатини, що приблизно відповідає середньому рівню її споживання у світі, проте значно менше за середньоєвропейський рівень.

Виробники зауважують, що тільки за умови виходу на зовнішні ринки індичий бізнес у найближчій перспективі зможе розвиватися.

У 2016 році було експортовано 200 тонн м’яса індиків, минулого року, за попередніми даними, –приблизно стільки ж. Експортні поставки здійснювалися до Молдови, Беніну, Конго, ОАЕ, Йорданії, Лівану, Гонконгу, Грузії.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями