Тваринництво

Молочне таксі полегшує роботу персоналу ферми

У молочному таксі процес пастеризації відбувається автоматично. У результаті кожне теля гарантовано отримає молоко потрібної температури, що максимально полегшить процес його засвоєння, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Увесь цикл нагрівання й охолодження молока чітко регламентовано. Нагрівання до заданої температури відбувається за 25-30 хвилин – 80 °С за замовчуванням або 65 °С iз затримкою на 15 хвилин, час охолодження до 40 °С – 25-30 хвилин.

Крім того, молочне таксі забезпечує зручне дозоване роздавання їжі телятам, що значно спрощує та полегшує роботу персоналу. За допомогою спеціального пістолета, який через гнучкий шланг з’єднується з резервуаром, їжа контрольовано подається в годівниці телят.

Після закінчення годівлі залишки молока чи суміші виймають з місткості, а саме таксі ретельно промивають. Автоматична система миття додається в базовому виконанні, тому це нетрудомісткий процес.

Як повідомлялося, агрофірма «Маяк» придбала для телят молочне таксі.