Тваринництво

Масляна кислота захищає цілісність слизової оболонки кишківника птиці

Масляна кислота, потрапляючи у шлунково-кишковий тракт птиці, стимулює імунну систему, сповільнює запальні реакції. Загальний ефект позначається у здатності організму чинити опір хвороботворним організмам.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Також масляна кислота захищає цілісність слизової оболонки кишківника птиці, допомагає швидко відновитися після перенесених захворювань (наприклад, кокцидіозу), є  джерелом енергії ентероцитів, стимулює ріст і розвиток ворсинок.

В організмі птиці масляна кислота продукується природним шляхом у результаті діяльності бактерій відносно вуглеводів, цукрів і полісахаридів. Вона активізує вироблення багатьох ферментів, необхідних для перетравлення кормів, а також зменшує кількість патогенної мікрофлори й формує баланс корисної.

У тваринництві масляна кислота представлена у вигляді бутирату натрію й бутирату кальцію. Бутирати сприяють виробленню травних ферментів.

Як повідомлялося, «Хорост-Плюс» використовує для курей-несучок пробіотики й бутирати.