Тваринництво

Крос і вік курей впливають на якість яйця

Крос і вік курей впливають на якість яйця

Крос птиці – один із чинників, які впливають на якість курячого яйця.

Так, коричневе яйце має кращу шкаралупу. До того ж воно чистіше, що пов’язано з періодом знесення яйця. Біле яйце має менше вологи й більше білка.

Деякі кроси птиці мають схильність нести яйце на підлозі чи нестися стоячи, інші кроси –  сидячи. Деякі мають різні співвідношення несучок у стадах, що несуть яйце тупим або гострим кінцем вперед, тому яйце може бути чи більш круглої чи більш овальної форми.

Крім того, існує пряма залежність віку птиці та якості шкаралупи. Стара несучка піддатливіша до кишкових інфекцій і несе яйце з тоншою шкаралупою.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!