Канадське м'ясо знову експортуватиметься до Китаю
Влада КНР скасувала тимчасове ембарго на імпорт м’яса з Канади. Заборону було введено наприкінці червня. В Китаї такі заходи мотивували неналежною якістю канадської свинини.
На початку літа уряд КНР повідомив, що в м’ясі, імпортованому з Канади, було виявлено залишки кормової добавки рактопамін, забороненої в Китаї. Через заборону канадські підприємства втратили близько $100 млн. А цього тижня Китай відновив закупівлю м’яса з Канади. Дозвіл зайти на китайський ринок отримали виробники свинини та яловичини.
Минулого місяця влада КНР також скасувала заборону на імпорт яловичини з Великої Британії. Перша партія британського м’яса надійде до Китаю до кінця цього року, повідомляє Рада з питань сільського господарства та садівництва Великобританії.
У червні урядовці з Китаю підписали протокольну угоду щодо постачання яловичини з Великої Британії вперше за 20 років, що ознаменувало закінчення тривалої заборони, запровадженої після спалаху захворювання ВРХ. Експортна угода оцінюється в 230 млн фунтів стерлінгів – на таку суму мають ввезти яловичини протягом п’яти років.
Додати коментар