Тваринництво

Качине яйце містить більше протеїнів, ніж куряче

Качине яйце містить більше протеїнів, ніж куряче

Вважається, що качине яйце за вмістом поживних речовин, вітамінів і мікроелементів є дуже близьким до курячого. Проте воно містить значно більше протеїнів, пише журнал «Наше птахівництво».

Качине яйце містить 13,77 г жирів, які складаються з комплексу насичених, полінасичених і мононасичених жирних кислот.

Крім того, у качиному яйці є й жиророзчинні вітаміни А (194 мкг), Е (1,3 мг), D (1,7 мкг), D3 (1,7 мкг), К (0,4 мкг) і бета-каротин (14,0 мкг).

Водорозчинні вітаміни представлено вітамінами групи В: В1 (0,2 мг), В2 (0,4 мг), В3 (0,2 мг), В4 (263,4 мг), В5 (1,9 мг), В6 (0,3 мг), В9 (80 мкг), В12 (5,4 мкг).

Качине яйце містить кальцій (64 мг), фосфор (220 мг), залізо (3,9 мг), магній (17 мг), калій (222 мг), натрій (146 мг), цинк (1,4 мг), мідь (0,1 мг), селен (36,4 мкг), а також незамінні амінокислоти: аргінін (0,77 г), валін (0,89 г), гістідін (0,32 г), ізолейцин (0,6 г), лейцин (1,1 г), лізин (0,95 г), метіонін (0,58 г), метіонін + цистеїн (0,86 г), треонін (0,74 г), триптофан (0,26 г), фенілаланін (0,84 г).

Замінні амінокислоти в качиному яйці представлені аспарагіновою кислотою (0,78 г), аланіном (0,63 г), гліцином (0,42 г), глутамаровою кислотою (1,79 г), проліном (0,48 г), серіном (0,96 г), тирозином (0,61 г) і цистеїном (0,28 г).

Такий хімічний склад інкубаційного качиного яйця забезпечує поживне середовище для зародка.

Нагадаємо, для промислового вирощування качок найпридатнішими є ставки площею 5-50 га, що заростають водяною рослинністю.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!