«ЕтноПродукт» оптимізував процеси на фермі й переробці молока
Компанія «ЕтноПродукт» оптимізувала процеси у переробці молока. Зокрема, нещодавно вона запустила нове пакувальне обладнання.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів член правління «ЕтноПродукту» Андрій Ніколаюк.
«Тепер пакування відбувається набагато швидше, що, відповідно, підвищує якість продукції, – зазначив він. – Плануємо виводити на ринок нові продукти».
Також компанія оптимізувала бізнес-процеси на фермі.
«Раніше привозили доярок на ранкове доїння, потім їх відвозили. Натомість привозили телятниць і фуражирів, потім їх відвозили й знову привозили доярок на вечірню зміну, – розповів Андрій Ніколаюк. – Паралельно із цим запрошували професійних консультантів щодо оптимізації процесів на фермі, але ситуація не змінювалася. Ніхто не хотів змінювати звичні й неефективні процеси. У якийсь момент мій терпець урвався, і ми зробили невеликий гуртожиток на фермі й повністю оновили персонал».
Тепер персонал живе на фермі, виконує різнопланову роботу, і нарешті ферма показує хорошу динаміку приросту надоїв, обліку, здоров’я стада та якості молока, наголосив він.
Як повідомлялося, миколаївське СТОВ «Промінь» запроваджує на фермі новітні технології.