Тваринництво

Деякі виробники м'яса птиці взимку можуть припинити роботу до кращих часів, ‒ думка

Узимку деякі виробники м’яса птиці пропускатимуть не кілька посадок, а взагалі припинятимуть роботу до кращих часів.

Про такий сценарій в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів Юрій Яковлев, заступник директора ТОВ «К-Агроінвест Трейд».

«Бо це буде для них єдиним способом не працювати в мінус. Я вже не кажу про якусь маржу», ‒ зауважив він.

Відповідно обсяги виробництва і пропозиція м’яса птиці в Україні зменшаться, що позначиться на ринковій ціні, додав Юрій Яковлев.

«Якщо влітку виробники бройлерів працюють майже в нуль, то взимку важко уявити, як усе складеться, ‒ вважає він. ‒ До того ж ринок нині нестабільний, ситуація непередбачувана».

За словами Юрія Яковлева, собівартість виробництва м’яса птиці останнім часом зростає: підвищилася вартість кормової сировини, бо суттєво поліпшився експорт зернових; подорожчали ветеринарні препарати, добовий молодняк. Плюс збільшилися витрати на пальне для роботи генераторів.

«Тільки останній чинник посприяв збільшенню собівартості вирощування однієї курки в середньому на 5%», ‒ уточнив він.

Як повідомлялося, нині пропозиція м’яса птиці суттєво перевищує попит.