Danish Crown вводить квоти на поставки свиней на бійні
Через спалах АЧС у Німеччині бійні Danish Crown отримують на забій більше свиней, ніж можуть переробити. Тому компанія вводить квоти і поділить усіх свиней на категорії А і В. За В-свиней із 30 листопада передбачене відрахування 142 крони на голову.
Про це пише euromeatnews.
Відрахування може змінюватися і визначатиметься раз на місяць. «Квоти введені для того, щоб постійні постачальники могли продовжувати забивати своїх свиней за планом, – зазначив голова правління Danish Crown Ерік Бредхольт. – Водночас ми хочемо уникнути виробництва свиней у Данії через нестачу потужностей забійних цехів».
Для того щоб мати можливість приймати більше свиней на забій, Danish Crown розширює потужності боєнь. Нещодавно було вирішено створити на бойні в Рінгстеді вечірню бригаду, щоб на острові Зеландія можна було додатково забивати до 14 тис. голів свиней на тиждень.
Для цього необхідне диференційоване рішення, в першу чергу, через обмеження на експорт до країн, які не входять у ЄС.
Експортні можливості за межі ЄС в основному регулюються двома чинниками. Це потужності забою і можливості заморожування та зберігання в холодильних камерах. Всі ці потужності вже давно вщент завантажені, тому дуже велика частина зайвих свиней, які Danish Crown зараз приймає на забій, повинна продаватися в свіжому вигляді на території ЄС.
В Євросоюзі ціни на більшість продуктів значно нижчі, ніж при експорті на інші ринки. Це пов’язано з тим, що європейський ринок має поглинути вже 600 тис. тонн м’яса, яке Німеччина не може експортувати після спалаху АЧС.
«Без сумніву, це – екстремальна ситуація, – наголосив Ерік Бредхольт. – У ЄС ціни після спалаху АЧС у Німеччині перебувають на низькому рівні, оскільки ринок переповнений свининою. Китай і значна частина Азії також страждають від АЧС, але ціни там привабливі, бо ринки в Азії недостатньо забезпечені свининою. Тому є велика різниця, як можуть бути продані додаткові свині, яких ми отримуємо на забій».