Тваринництво

Ціни на свиней забійних кондицій в Іспанії впали на 50%

Ціни на свиней забійних кондицій в Іспанії впали на 50%

Лише за два місяці ціни на свиней забійних кондицій в Іспанії впали з 70,5 євро до 35 євро за голову, втративши 50% у вартості, пише euromeatnews.

«Не можна ігнорувати той факт, що ми почали з надзвичайно високої ціни, – зазначила в своєму останньому звіті директорка компанії Genesus в Іспанії, Італії та Португалії Мерседес Вега. – Ситуація складна, але не катастрофічна для переважної більшості. Проте, виробник, який придбав поросят дорожче 100 євро (ціна Mercolleida плюс премія), втратить гроші».

Продажна ринкова вага зросла: вона становить 117,11 кг проти 112,53 кг рік тому (90,90 кг проти 87,34 кг ваги туші).

«Очевидно, що це збільшення ваги допомагає знизити ціну, але ціна на міжнародному експортному ринку також має значення. Точніше торговельна ситуація між Китаєм і США, а трохи ближче – деякі проблеми в Німеччині і Франції з переробними заводами через COVID-19», – зауважила вона.

На ціни вплинуло скорочення виробничих потужностей і відсутність надлишкових пропозицій на заводах у квітні. «До цієї надзвичайної ситуації ми повинні додати зазвичай дуже продуктивні завдяки великоднім і травневим святам місяці року, – підкреслила Мерседес Вега. – Торік цієї пори переробні заводи працювали на повну потужність. Цього року вантажівки приїжджають за розкладом, але не приймають надлишків».

Це також вплинуло на зниження цін у ті місяці, коли ми звикли спостерігати їхнє зростання, додала директорка компанії Genesus в Іспанії, Італії та Португалії.

За її словами, найбільше постраждав сектор виробництва хамону, основним каналом збуту якого були готелі, ресторани і кафе.

Нагадаємо, в Україні минулого тижня діапазон закупівельних цін живця свиней варіював у межах 43-45 грн/кг.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!