Чи вдасться перетворити на їжу білок із курячого пір’я
Таїландська компанія Sorawut Kittibanthorn шукає фінансування для продовження досліджень із перетворення поживних компонентів, які містяться в пір’ї курей, на порошок для багатого на білок харчування.
Про це пише Poultry World.
Щорічно викидається мільйони тонн курячого пір’я. Кіттібанторн, який навчався в Лондоні на майстра з матеріального забезпечення майбутнього, розповів Reuters, що куряче пір’я містить білок. Якщо почати використовувати цей білок, попит сприятиме скороченню відходів, переконаний Кіттібанторн.
Він додав, що в Європі щорічно викидається близько 2,3 млн тонн пір’я, а через загальне збільшення споживання птиці в Азії відходи пір’я в регіоні можуть збільшитися до 30%.
Однак ця ідея все ще потребує опрацювання на інших етапах досліджень і розробок. Водночас прототипи, зокрема курячі нагетси і замінники стейків, отримали деякі позитивні відгуки.
Як повідомлялося, для виробництва компосту з відходів інкубаторію необхідно близько 8 тижнів.