Тваринництво

Чернігівська лабораторія розширює дослідження щодо фальсифікації молочної продукції

Чернігівська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби впровадила методику газохроматографічного визначення жирнокислотного складу жирів та жировмісних продуктів тваринного та рослинного походження.

Таким чином виявлятимуть випадки фальсифікації молочної продукції, повідомили у Держпродспоживслужбі.

Це обладнання дає можливість визначати склад тваринних жирів (масло вершкове, сухе молоко та інше) та рослинних жирів (рослинні олії, маргарини та інше) методом газової хроматографії.

Як повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, найближчим часом планується підключити та запустити автоматичний дозатор ДАЖ-2М, за допомогою якого також можна працювати з великою кількістю проб в автоматичному режимі. Це дасть змогу поліпшити відтворюваність результатів та виключення людського фактору при введенні проби.

Як повідомлялося, багато технологій фальсифікації молочних продуктів запозичено в Росії.