Тваринництво

Британці частіше готують м’ясо вдома без використання напівфабрикатів

Серед споживачів Великої Британії знову набуває популярності приготування їжі в домашніх умовах. Також через це знижується попит на напівфабрикати, готове м’ясо та м’ясопродукти, очікується падіння продажів у ресторанах.

«Скорочення витрат часто означає скорочення витрат на їжу. Цього року ми побачили додаткові 1,2 млрд страв, з’їдених британцями вдома, – зазначається в останньому звіті британської Ради з питань розвитку сільського господарства та садівництва (AHDB). – Якщо раніше люди частіше проводили вечір у кінотеатрі або ресторані, то зараз вони швидше залишаться вдома і дивитимуться фільми на Netflix та готуватимуть самі».

Процес готування їжі також змінюється. Цього року британці приготували з нуля, а не із застосуванням готових інгредієнтів, на 500 млн страв більше, як порівняти з 2017 роком. Крім скорочення витрат, ця тенденція також обумовлена турботою про здоров’я.

Також на 13% зросла кількість людей, які беруть на роботу ланч-бокс із власноруч приготованою їжею.

Водночас у AHDB прогнозують зростання попиту на страви, які сприймаються як смаколики чи святкова їжа. Зокрема, зростуть продажі свинини та баранини.

Як повідомлялося, до 2022 року стабільно зростатиме ринок свіжого пакованого м’яса.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!