Тваринництво

Бірківські м’ясо-яєчні кури дають до 220 яєць на рік

В Україні генотипи курей повільного росту створені вченими Державної дослідної станції птахівництва НААН на базі місцевого та закордонного генофонду. Це кілька субпопуляцій м’ясо-яєчних курей із загальною назвою Бірківські м’ясо-яєчні кури, які більш відомі птахівникам за своєю торговою маркою «Геркулес».

Птицю можна вирощувати як у інтенсивних, так і в екстенсивних системах, зокрема вільно-вигульних. За вільно-вигульного утримання Бірківські м’ясо-яєчні кури несуть яйця й дають м’ясо високих смакових якостей.

Птиця цих субпопуляцій має привабливий зовнішній вигляд, добрі м’ясні якості, досить високу несучість – до 220 штук яєць на рік, невибаглива до умов утримання та годівлі.

Для вирощування на м’ясо рекомендується використовувати в основному півників цих субпопуляцій. Вони за 10 тижнів вирощування досягають живої маси понад 2 кг (див. таблицю).

Збереженість молодняку у вирощуванні становить 94-97%.

Нагадаємо, бройлери повільного росту поступаються бройлерам швидкого росту за забійним виходом.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!