Бірківські м’ясо-яєчні кури дають до 220 яєць на рік
В Україні генотипи курей повільного росту створені вченими Державної дослідної станції птахівництва НААН на базі місцевого та закордонного генофонду. Це кілька субпопуляцій м’ясо-яєчних курей із загальною назвою Бірківські м’ясо-яєчні кури, які більш відомі птахівникам за своєю торговою маркою «Геркулес».
Птицю можна вирощувати як у інтенсивних, так і в екстенсивних системах, зокрема вільно-вигульних. За вільно-вигульного утримання Бірківські м’ясо-яєчні кури несуть яйця й дають м’ясо високих смакових якостей.
Птиця цих субпопуляцій має привабливий зовнішній вигляд, добрі м’ясні якості, досить високу несучість – до 220 штук яєць на рік, невибаглива до умов утримання та годівлі.
Для вирощування на м’ясо рекомендується використовувати в основному півників цих субпопуляцій. Вони за 10 тижнів вирощування досягають живої маси понад 2 кг (див. таблицю).
Збереженість молодняку у вирощуванні становить 94-97%.
Нагадаємо, бройлери повільного росту поступаються бройлерам швидкого росту за забійним виходом.
Додати коментар