На Київщині запустили виробництво равликової ікри
Компанія «Бестер» (Київська область) почала виробляти і продавати равликову ікру.
Про це AgroTimes розповів директор і співвласник компанії Юрій Яременко.
«Равликову ікру-сирець нам постачають три українських виробники равликів. Ми переробляємо її в ікру харчову», – пояснив він.
Потужності переробного цеху «Бестера», де також виробляється чорна ікра, дозволяють отримувати приблизно до 10 кг равликової ікри на добу.
«Один із наших партнерів – виробників равликів сьогодні заявив про наміри виробництва 30 кг ікри на місяць у сезон, – зазначив Юрій Яременко. – Але якщо ринок матиме позитивну динаміку, то до 100 кг на місяць».
Ще один партнер заявив про вироблення пробної партії ікри в обсязі кількох кілограмів уже наступного тижня, а першу партію хоче зробити в 30 кг.
«Продаємо ікру равлика й партнери, і ми, – уточнив директор «Бестера». – Ми зорієнтовані на експортні продажі, бо український ринок дуже вузький. До того ж у нашій країні зовсім відсутня культура споживання ікри равликів, її ще треба формувати».
Наразі «Бестер» не має можливостей вирощувати равликів, хоча в принципі такі плани є, наголосив Юрій Яременко.
Довідка
«Бестер» займається вирощуванням осетрів, виробляє чорну ікру класичним забійним методом у власному ікорному цеху.
Додати коментар