«Барком» робить ставку на свинину, збагачену омега-3 жирними кислотами
ТзОВ «Барком» кілька останніх років працює над покращенням якості власно вирощеної свинини. Так, цьогоріч тут почали виробляти свинину, збагачену омега-3 жирними кислотами, – «Корисну свинину».
Про це повідомила керівниця проєкту «Корисна свинина» (ТМ «Родинна ковбаска») Марта Найчук, інформують у асоціації «Свинарі України».
Від традиційної промислової «Корисну свинину» вирізняє те, що вона вирощена за особливою технологією та без застосування антибіотиків, підкреслила Марта Найчук. М’ясо містить утричі більше корисних поліненасичених жирних кислот омега-3. Така свинина ніжніша, соковитіша та має насиченіший смак.
«Щоб виростити «Корисну свинину», свиней годуємо екструдованим льоном, який імпортуємо з Франції, – розповіла Марта Найчук. – Також цілковито виключили застосування антибіотиків, що позначилося на технології та вартості вирощування тварин – вона подорожчала щонайменше на 20%. Адже такий підхід потребує додаткових витрат на корми та спеціальних умов утримання тварин».
Проте виробник намагається втримати ціну на мінімальному рівні.
«Корисну свинину» можна знайти у дев’яти регіонах України у фірмовій торговельній мережі «Родинна ковбаска».
Нагадаємо, м’ясо птиці та яйця легко перетворювати на функціональні продукти.