Акваферма на Черкащині вирощує осетрів на ікру
Акваферма Леоніда Осадчого (Жашків, Черкаська область) почала вирощувати осетрів на ікру.
Про це він розповів в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.
«Збираюся розширювати господарство. Налаштував лінію з вирощування осетрів. У басейнах вони плавають уже два роки», – зазначив він.
М’ясо осетрів фермер не продає, планує розводити на ікру, яку в умовах господарства ця риба розпочне давати через п’ять-сім років.
За словами Леоніда Осадчого, основний корм для осетрів – імпортний комбікорм. «Тому якщо вирощувати їх на м’ясо, то бізнес буде нерентабельним, – підкреслив він. – Адже собівартість кілограма осетра становить 140 грн, середня ціна реалізації – 160 грн, а треба ще зважати й на природний відбір, від якого нікуди не подінешся».
Довідка
Акваферма Леоніда Осадчого спеціалізується на вирощуванні кларієвого сома і входить до десятки найбільших в країні з розведення цього виду риби.
Додати коментар