Тваринництво

На Херсонщині випустили у водойми 4,4 тонни цьоголіток риби

У Херсонській області триває кампанія зі вселення водних біоресурсів у водойми. У пониззя Дніпра та Каховське водосховище 48 користувачів водних біоресурсів цього тижня випустили 4,4 тонни цьоголіток рослиноїдних видів риб та коропа середньою наважкою 27 г.

Про це інформує Держрибагентство.

До Каховського водосховища вселено 20 тис. екземплярів товстолоба, 6 тис. екземплярів  білого амура та 12 тис. екземплярів коропа. У пониззя Дніпра випущено 75 тис. екземплярів товстолоба, 10 тис. екземплярів білого амура та 40 тис. екземплярів коропа.

«Осіння кампанія зариблення, що триває наразі по всій Україні, збільшує видове різноманіття та рибопродуктивність водойм, що сприятиме насиченню внутрішнього ринку якісною рибною продукцією, – зазначив т.в.о. голови Держрибагентства Андрій Забуга. – А біомеліоративна здатність рослиноїдних видів ще й покращить екологічну складову водних ресурсів».

Нагадаємо, Каховське водосховище та пониззя Дніпра у Херсонській області вселили 2,2 млн екземплярів цьогорічок рослиноїдних риб. Також Оскільське водосховище на Донеччині зарибили понад 3 тоннами молоді риби.