Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Ізраїльський стартап готується замінити бджіл машинами

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Ізраїльський стартап Edete Precision Technologies for Agriculture розробив технологію збирання пилка, його зберігання та розпилення за допомогою машин. Таким чином вирішується проблема відповідної погоди при запиленні, несинхронності цвітіння та наявності комах-запилювачів.

Про це повідомляє Freshfruitportal.

Поки що технологія працює на запиленні мигдаля, але в подальшому її планують перенести на інші фрукти. 

Більшість запилення зараз виконують бджоли, популяція скорочується, і це загрожує безпеці продовольчого забезпечення всього світу, зазначив віце-президент з розвитку та маркетингу Edete Керен Мірман

Для вирішення проблеми керівник стартапу Ейлам Ран вирішив із використанням штучного запилення. 

Edete використовує особливий процес штучного запилення (APaS). Він включає дві основні частини – збір та розпилення пилку з електростатичним осадженням на квітах. 

За допомогою штучного запилення фермери можуть рівномірно, контрольовано розповсюджувати пилок по деревах, працювати день і ніч при потрібюній температурі.

З моменту свого заснування компанія продемонструвала покращені показники щодо запилення мигдалю в Ізраїлі.

Використовуючи дрібномасштабне господарства в якості тестових майданчиків, Edete показав, що його технологія може повністю замінити традиційне запилення.

В даний час його мета — випробувати штучне запилення в Каліфорнії. 

В Edete планують розповсюдити технологію й на інші фруктові культури: груші, яблука, вишні, абрикоси тощо.

Читайте також: Робобджіл навчили відчувати перешкоди та оговтуватися

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: