Овочі-Ягоди-Сад

Зимостійкість абрикоса формують тривалість ростових процесів і зрілість деревини

Технологія промислового вирощування абрикоса передбачає ретельну організацію хімічного захисту та щорічне формування крони – деревам слід своєчасно оновлювати плодові гілки.

Обрізуванням нормують урожай, адже, на відміну від яблуні, абрикос не скидає зайвої зав’язі. Якщо крону не обрізувати, на перевантаженому врожаєм дереві погіршується якість плодів, знижується закладання квіткових бруньок під урожай наступного року, падає зимостійкість.

На формування зимостійкості абрикосових дерев впливає тривалість ростових процесів і те, чи достатньо визріла деревина. У культурних дерев абрикоса цю характеристику зумовлює кілька чинників, передусім підщепа. Ідеться про вибір такого кореня, який би дозволив рослині швидше завершувати ростові процеси, адже це збільшує період підготовки до зими.

На перемерзання абрикоса взимку впливає й виснаження дерева через недостатнє живлення.

Надлишкове удобрення та зрошення провокують надмірний ріст, через це деревина також не встигає визріти.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!