Овочі-Ягоди-Сад

Житній ринок в столиці потребує фермерських продуктів

Житній ринок в столиці потребує фермерських продуктів

Відомий ресторатор Євген Клопотенко, як ідеолог відродження Житнього ринку в Києві, 3 жовтня провів бранч з громадським обговоренням ситуації. На зустрічі висловилися за збереження ринку в статусі ринку з фермерськими продуктами а також з фудкортами з локальною їжею.

Про це ресторатор повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Ось деякі основні пункти, що чого ми дійшли в обговоренні:

1. Ринок має лишатися ринком. З фермерськими продуктами. А також мати локації (фудкорт/фудмаркет) щоб поїсти локальної їжі.

2. Треба врегулювати стихійну торгівлю навколо ринку. (не прибирати її, бо це вже особливість локації)

3. Житній має а) закривати потреби подолян; б) бути туристичною локацією.

4. Важливо зберегти при реставрації історичне панно «Від варяг у греки». А що варто додати: інклюзивність приміщення, дитячу та освітню зони.

5. Окремо прописали важливі пункти: врегулювати питання з поточним інвестором Житнього. Має бути пояснена і чітко сформульована його роль. Також призначити наглядову раду, яка буде слідкувати за виконанням всіх планів.

Деталі цих пунктів Клопотенко запропонував обговорити в грудні. Охочих запросив долучатися до обговорення в коментарях.

Читайте також: Фермер назвав 4 принципи вдалого продажу суниці