Завдяки зрошенню на Галичині врожайність овочів зросла на 30-50%
«Агрофірмі «Дзвони», що працює в Перемишлянському та Золочівському районах Львівської області, завдяки зрошенню вдалося отримати збільшення врожайності овочів на 30-50%.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Трапляється, що посушливі періоди змінюються дощовими. Виснажені спекою рослини починають жадібно насичуватися водою. Через перезволоження клітини рослин розриваються, і на місці пошкодження швидко оселяються бактерії та гриби», – розповів агроном підприємства Ярослав Бай.
Кілька років тому господарство почало обладнувати поля краплинним зрошенням.
«Вчимося поливати, бо це ж не просто «краника відкрити», – сказав агроном. – Треба вирахувати, яку кількість вологи потребує рослина в певний період розвитку, яких і в якій кількості додати до води добрив. Крім того, маємо заощаджувати саму воду.
Потім порівнюємо результат поливної й неполивної ділянок: яка кількість урожаю, якість, лежкість».
На богарі морква давала 60 т/га, на поливі — від 75 до 90 т/га. На 30–50% збільшилася врожайність броколі й цвітної капусти.
Читайте також: Goodvalley Ukraine збільшила придатні для сільгоспвиробництва площі у Західній Україні завдяки меліорації