Завдяки вчасному припиненню поливів урожай зберігається краще
Припинення поливів за 14-20 днів на овочах борщового набору покращує біохімічний склад плодів, подовжує терміни їх зберігання.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Видання радить припиняти вегетаційні поливи овочевих рослин, продукцію яких планують зберігати: на моркві, капусті білоголовій та картоплі –– за 12–14 днів до збирання врожаю, на столових буряках –– за 15–20 днів, на ріпчастій цибулі –– за 10–12 днів.
Це стосується також томатів, які вирощують для переробки на томатну пасту. Для накопичення максимального вмісту в плодах сухих речовин вегетаційні поливи краще закінчити за 10–12 днів до збирання.
Додати коментар