Овочі-Ягоди-Сад

Запорізькі фермери відмовилися від вирощування огірків і зосередилися на переробці

Запорізькі фермери відмовилися від вирощування огірків і зосередилися на переробці

Сімейне фермерське господарство «Лада-2008» з села Матвіївка Запорізької області після 32 років вирощування огірка в теплиці відмовилося від цієї культури й зосередилося на консервуванні та солінні овочів.
Про це повідомляє Український проект бізнесрозвитку плодоовочівництва (UHBDP) на своєму каналі в Youtube.

Тетяна Сус, технологиня ФГ «Лада-2008» зареєструвалася підприємцем у 2004 році. Почала переробляти овочі. Виготовили та зареєстрували технічні умови на 42 салати з овочів. 

У 2017 році – відмовилися від вирощування огірків. Виявилося, що консервувати набагато вигідніше.

За сезон засолюють близько 15 тонн огірків, консервують таку ж кількість томатів, виготовляють до 20 тонн квашеної капусти, до 5 тонн моркви по-корейськи, 10 тонн баклажанів. Переробляють фрукти та часник, вирощені дрібними фермерами.

На рік витрачають 2 тонни цукру, 3 тонни солі.

Працюють з місцевими торговельними мережами «Тора», «Апельмон», ресторанами Києва, Дніпра та Одеси.

Підприємство цього року розширилося. Поставили нові холодильники. Відкрили цех ферментації на 100м2 для переробки капусти, огірків і томатів. Встановили там лінію шинкування капусти.

Для вирощування овочів минулого року купили трактор із навісним обладнанням. За нього отримали 40% компенсації вартості за фермерською програмою.

Окрім звичних культур, фермери вирощують і нішові культури: артишок, бамію, батат, якими цікавляться ресторатори.

Читайте також: Названа сума інвестицій у цех з переробки овочів