Заморожені ягоди – найсмачніші, бо їх збирають у фазі повної стиглості
Заморожування – один із найперспективніших способів зберігання продукції. Сьогодні він найбільше зростає завдяки сегменту HoReCa.
На цьому наголосив економіст Інвестиційного центру ФАО Андрій Ярмак під час конференції «Мільйон із гектара».
За його словами, у країнах Південно-Східної Азії практично невідоме заморожування. «Якщо вони його розсмакують, враховуючи те, що там вся інфраструктура для цього створена, це буде колосальний вибух на ринку заморожених продуктів», – вважає експерт.
Бажано, щоб морозильні камери працювали не лише в сезон, а цілий рік, зауважив Андрій Ярмак. Сезон заморожування можна значно розширити, завантажуючи потужності різними видами продукції. «Заморожувати можна не лише ягоди, а й дикороси, гриби, фрукти (в тому числі й яблука), овочі, трави», – підкреслив він.
До того ж заморожені ягоди – найсмачніші, адже їх для подальшого заморожування збирають у фазі повної стиглості на відміну від свіжого ринку, на який продукція збирається недозрілою.
Ще один плюс замороженої продукції – її легше експортувати, додав Андрій Ярмак.
Додати коментар