Овочі-Ягоди-Сад

Закарпатські винороби відроджуватимуть аборигенні сорти 

Закарпатські винороби відроджуватимуть аборигенні сорти 

Винороб Іван Паук, який у селі Пістрялово на Закарпатті вирощує понад 30 га виноградників, після війни разом з іншими виноробами планує планує зареєструвати географічне зазначення «Вина Срібної Землі» та відроджувати аборигенні сорти з матеріалу з угорських розсадників.

Про це йдеться у матеріалі видання Zaholovok.com.ua.

За словами Івана Паука, загалом закарпатські малі винороби мають на меті відновлювати типові, аборигенні сорти винограду для Закарпаття, які наразі є в розсадниках Угорщини, але для цього спочатку їх необхідно внести у реєстр сортів рослин України. Крім того, об’єднання виноробів планує зареєструвати географічне зазначення «Вина Срібної Землі».

«Загалом дуже багато планів. Я людина, яка не підлягає мобілізації і зараз усі зусилля докладаю до того, аби все втримати тут, на цій роботі, з людьми, з якими я працюю, щоб все було в робочому стані. А після війни – нові сорти. Напрямки розвитку України – європейські, то в мене є оптимізм щодо розвитку за європейськими принципами і адаптація до європейського законодавства, що дасть можливість розвиватися невеликим крафтовим виноробам», – каже Іван Паук. 

Читайте також: Вино з автохтонного одеського винограду отримало нагороду в Німеччині