За високої температури персик дозріває нерівномірно
Для нормального розвитку дерев персика залежно від сорту потрібно, щоб сума активних температур понад +10 °С сягала 2500-3000.
На швидкість дозрівання врожаю і його якість впливає середньодобова температура у цей період.
За середньодобової температури +15 °С плоди персика ростуть повільно і їх смак посередній (бракує цукру).
Якщо температура +18-27 °С, плоди ростуть із середньою інтенсивністю, їх смак відмінний.
У разі, якщо температура тримається у межах +25-30 °С, маса персиків наростає швидко, але їхній смак посередній (слабкий аромат і бракує кислоти).
Високі температури небажані ще й через те, що плоди дозрівають нерівномірно: у десертних сортів кількість заходів на збирання іноді сягає 6-7.
Додати коментар