Овочі-Ягоди-Сад

Японські ресторани чекають український буряк для борщу

Японські ресторани чекають український буряк для борщу
Котлета по-київськи в япоських ресторанах/фото Сергій Корсунський у Фейсбук

Мережа японських ресторанів «Монтероза» запустили українське меню. Поки що без традиційного борщу, адже знайти буряк в Японії проблематично. Українці працюють над цим.

Про це написав посол України в Японії Сергій Корсунський на своїй сторінці у Фейсбук.  

«У мережі японських ресторанів «Монтероза» запускаємо українське меню, – зазначив він. – Частина коштів піде на гуманітарні потреби України. Борщ з’явиться як тільки вдасться організувати регулярне постачання буряків, які у Японії рідкість. Ми працюємо над цим».

В меню представлена котлета по-київськи, та спеціальне саке на підтримку України. 

Нагадаємо, Японія є дев’ятим у світі імпортером українського меду.

Читайте також: Названо країни, які найбільше експортують український мед