Якість замороженої плодоовочевої продукції залежить від її виду і сорту
Придатність плодоовочевої продукції для заморожування визначається насамперед властивостями виду і сорту.
Наприклад, з огірків і томатів складно одержати високоякісний заморожений продукт через значне погіршення консистенції після розморожування.
Водночас заморожені шпинат і брюссельська капуста, незалежно від сорту, мають високу якість.
Значний вплив сорту виявлено в зеленого горошку, картоплі, томатів, дині, ягід, кісточкових та зерняткових плодів.
У найбільш придатних сортів після заморожування мінімально змінюється вологоутримувальна здатність, тканини структурно міцні, стійкі до розтріскування, містять підвищену кількість клітковини та пектинових речовин.
Це забезпечує відносну стабільність консистенції м’якуша та цілісність покривних тканин.
Додати коментар