Які труднощі вирощування зелені мікрогрін
Однією з найбільш складних моментів під час вирощування та збуту зелені мікрогрін є недовготривалість зберігання продукції.
Про це журналу «Плантатор» розповів Іван Воробйов, засновник одеської компанії «Порція здоров’я», що займається вирощуванням різних видів зелені мікрогрін.
За його словами, зрізана мікрозелень зберігається лише три-чотири дні, та, що росте, – максимум 10 днів за правильних умов.
«Мікрогрін – це не картопля чи цибуля, які можна зберігати місяцями, чекаючи на покупця», – зауважив Іван Воробйов.
Іншими труднощами є проблеми з якістю насіння і досить короткий цикл вирощування мікрогрін.
«Треба постійно бути поряд і контролювати процес. Не полив – пересохло, перелив і не спрацював дренаж – підгнило, вчасно не реалізував – переросло», – підкреслив засновник «Порції здоров’я».
Він додав, що клієнти хочуть регулярних поставок, а коли ти не можеш вчасно запропонувати їм товар, вони починають шукати іншого постачальника, і потім повернути втрачених клієнтів дуже важко.
Додати коментар