Яблук у холодильниках ще багато
Наявні обсяги яблук у сховищах українських виробників сьогодні — у межах річної норми.
Таку оцінку в публікації журналу «Садівництва по-українськи» дає Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit.
«Ніяких перегинів, характерних для минулих сезонів, немає, – каже він. – Наразі ще багато яблука тримають у холодильниках».
Багато виробників з якісним яблуком лишили його на другу половину сезону. Немало й тих, хто починав відкривати сховища з яблуком експортного потенціалу після Нового року. Нарешті, достатньо й тих, хто тримає таке якісне яблуко у холодильниках у повному обсязі.
Керівник USPA Fruit уважає нинішні ціни на яблука експортної якості дуже адекватними для виробника,
«Тому грати у «казино», можливо, і не потрібно, але я не бачу й ніяких ризиків для падіння цін на українське яблуко – тут, наголошую, потрібно рахувати собівартість: чи варто далі його тримати у сховищах, чи – ні, – розмірковує Гуржій. – У мене на цей випадок порада завжди одна: якщо ціна влаштовує, то потрібно продавати. До того ж треба враховувати загальну невизначеність: що буде з військовими ризиками, зі страйками тощо».
Читайте також: У 2022-2023 роках контейнерний експорт морем плодів і ягід зріс на третину