Визначені три чинники успіху виноградаря
Серед чинників успіху виноградаря найважливіші – підбір сортів за показниками комплексостійкості, терміну дозрівання та урожайності.
Про це у журналі «Садівництво по-українськи» розповідає Микола Завальний, агроном-селекціонер (Вінницька область).
Як показали обстеження виноградних зон за останні десятиліття, кращих успіхів досягли ті виноградарі, які дотримуються всіх правил по догляду за виноградними насадженнями.
За його даними, у Причорноморській та Призовській зонах дали хороший урожай давні сорти Лора, Аркадія, Плевен, Восторг, Фіолетовий ранній. В Придністровській зоні — Страшенський, Кодрянка, Ляна, Восторг та інші. В Закарпатській — Аркадія, Зала Дендьє, Восторг, Плевен. Інші сорти дали урожай з багаторазовим обприскуванням протигрибковими препаратами.
Читайте також: Виноградарство в центрі України має використовувати морозостійкі сорти