Овочі-Ягоди-Сад

Виробники з Одеської області продають часник спільними партіями

Семеро дрібних виробників часника з міста Балта Одеської області об’єдналися в групу і вже разом реалізують ранню продукцію – 2 тонни Харківського фіолетового діаметром 7-8 та 5-6 см.
Про це повідомляє Український проект бізнесрозвитку плодоовочівництва (UHBDP) на своїй сторінці у Фейсбук.

«Сім’я Скрипників, а також Людмила Білих, Таїсія Лисагора, Петро Муляр, Олександр Білий вирощують часник за технологією, яку вони отримали на одному із заходів Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, з 2015 року. Пізніше до них приєдналися Ніна Вишневська й Олег Никитюк», – йдеться у дописі.

Урожай раннього часника у групи хороший, також очікують на добрий урожай і більш пізнього овоча. 

Зараз виробники працюють над вибором найбільш оптимального каналу збуту продукції. Конкуренція на внутрішньому часниковому ринку невелика.

«Так, ринок насичений китайським часником, але він не може бути конкурентом українському,  – прокоментуав виробник часнику Олег Никитюк, – адже кількість ефірних олій у вітчизняному овочі на порядок вище, звідси і більш високі органолептичні властивості нашого часнику та його якість».

Читайте також: Часниківники візмуться впрорядковувати галузь