Овочі-Ягоди-Сад

Виробники яблук можуть перемкнутися на бузину

Виробники яблук можуть перемкнутися на бузину

Пропозиція яблук на ринку стала перевищувати попит, особливо у сприятливі для врожайності роки, і садівники починають шукати вихід із ситуації, урізноманітнюючи сади новими культурами. Серед них – бузина, яку можна назвати суперфудом.

Про це журналу «Садівництву по-українськи» розповів Юрій Овчар, агроном ТОВ «Аграна Фрут Лука», що відома своїми яблуневими садами, займається й малопоширеними культурами.

Господарство вирощує сорт Haschberg, це дерево чашоподібної форми заввишки до трьох метрів та завширшки близько 2,5 м.

Актуальність бузини, на думку керівників компанії, виправдовує низка досліджень, яка підтверджує позитив для здоров’я та багатий вміст поживних речовин.

«Цей продукт можна сміливо назвати суперфудом, – сказав Юрій Овчар. –  Незважаючи на переваги, більшість українських господарств не можуть похвалитися подібною «зіркою» у своєму саду».

Ще років п’ять тому плоди бузини використовували винятково для виготовлення натуральних барвників, а дехто взагалі вважає їх отруйними. Утім, останнім часом популярність цієї культури зросла. Використання її замість чорниці як добавки до йогуртів, джемів та іншого значно здешевлює кінцевий продукт.

Читайте також: Після карантину зросте попит на органічні соки, – виробник