Овочі-Ягоди-Сад

Виноград при транспортуванні захищають від перепадів температур

Виноград при транспортуванні захищають від перепадів температур

Відвантаження винограду починають із найменш лежких сортів і партій. Практика показала, що грона, відпущені зі сховища без попереднього сортування, краще витримують транспортування. 

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише В’ячеслав Іванченко, член-кореспондент НААН України, доктор сільськогосподарських наук, співробітник Академії біоресурсів та природокористування КФУ.

«Під час вивантаження винограду зі сховища, особливо за транспортування на дальні відстані, потрібно передбачити надійний захист грон від різких перепадів температури, а отже, від конденсації вологи і побуріння ягід. У холодний період року під час вантажно-розвантажувальних робіт, а також за транспортування продукція не має піддаватися небезпеці підморожування», – зазначає дослідник.

Він зауважує, що сезон споживання вирощеного в Україні столового винограду короткий. У південних регіонах та за ретельного добору сортів урожай солодких грон буде доступним протягом 3–4 місяців: із початку липня до середини жовтня. Завдяки теплицям достигання ранніх сортів можна пришвидшити на 20–30 днів і тим розширити період споживання.

Читайте також: Любительські сорти винограду можуть бути хворобливими