Вибір підщепи впливає на стабільність урожаю персика
Мигдаль і персик манчжурський – популярні в україні підщепи персику не дають стабільно однакового врожаю в усьому саду.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Дмитро Остапенко, засновник господарства «Грін Технолоджі», яке з 2019 року вирощує персик за іспанською технологією під Одесою.
«Оскільки у кожного дерева є «мама» і «тато», які вносять свої зміни до підщепи, – пояснив він. – Такi дерева даватимуть різні за розміром і строком дозрівання плоди. Тому, якщо потрібна стабільна якість, треба щоб скрізь була однакова підщепа, бажано вирощена ін-вітро».
«Грін Технолоджі» вирощує персик за іспанською системою Лідер, яка широко використовується також в Італії.
Ми також повідомляли, що одеське агропідприємство намагається витіснити імпорт персика та винограду з українських супермаркетів.