Внесення мікроелементів у ґрунт підвищує стійкість картоплі до фомозу
Джерелами інфекції фомозної гнилі картоплі (гангрени) є уражені бульби і рослинні рештки в ґрунті, де гриб може зберігатися до трьох років.
Основне зараження бульб патогеном відбувається в період збирання і транспортування картоплі, а розвиток хвороби – в період зберігання. Відповідно, важливо обробити насіннєвий матеріал перед зберіганням, застосовуючи препарати на основі карбендазиму (Колфуго Супер Колор) та тіабендазолу (Віст, шашки насипні, 10-50 г/тонна).
Ефективними є фунгіцидні обприскування в період вегетації для зниження поширення гангрени у сховищах.
У підвищенні стійкості рослин велику роль відіграють мікроелементи, зокрема мідь, бор, марганець тощо.
Внесення мікроелементів у ґрунт значно підвищує стійкість картоплі проти фомозу, фітофторозу та багатьох інших хвороб.
Додати коментар