Овочі-Ягоди-Сад

Вчені дослідили залежність смаку томатів від температури зберігання

Дослідницька група з Геттінгенського університету дослідила, чи є відмінності в смаку стиглих помідорів залежно від способу їх зберігання та врахування температурного ланцюга від збирання врожаю на фермі до столі споживача. Помітної різниці не було виявлено: сорт томата набагато важливіший. 

Результати були опубліковані в журналі Frontiers in Plant Science, пише Phys.

Дослідники прагнули встановити різницю смаку між стиглими, відібраними томатами з ланцюга, який зберігався або в холодильнику (70С), або при кімнатній температурі (200С).

Дослідники відділу якості рослинної продукції Геттінгенського університету проаналізували властивості смаку в нових томатних гібридах, спираючись на експертизу “сенсорної панелі”. Сенсорна панель складалася з досвідчених та навчених оцінювачів, які використовують свої почуття для сприйняття та оцінки сенсорних властивостей продуктів. Серед інших атрибутів ця панель досліджувала помітну солодкість, кислотність та соковитість помідорів. Не було виявлено суттєвих відмінностей у смаці між двома варіантами зберігання.

«Важливий вплив на смак має саме сорт помідорів. Тому розробка нових сортів із привабливим смаком може стати кроком до поліпшення цих якостей помідорів», – сказала Ларисса Канськи, провідний автор дослідження. 

«Чим коротший термін зберігання, тим він краще для смаку та пов’язаних з ними атрибутів. Однак нам вдалося показати, що, враховуючи всю ланцюжок після збирання, короткочасне зберігання стиглих помідорів у холодильнику не вплинуло на смак», – додав начальник відділу професор Ельке Павелзік.

Читайте також:Європейці віддають перевагу невеликим томатам

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!