Овочі-Ягоди-Сад

Вчені дослідили, як зберігати брокколі довше

Вчені дослідили, як зберігати брокколі довше

Температура, вологість, рівень кисню, вуглекислого газу та етилену впливають на збререження овочів. Вчений з Університету Флориди (США) Ті Лю з колегами дослідили фізіологічні та молекулярні механізми двох процедур: 1-метилциклопропену (1-MCP) і зберігання в контрольованій атмосфері (CA). Вони виявили, що ці процедури по-різному затримують процес старіння брокколі.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Контрольована атмосфера (CA) та 1-MCP уповільнюють псування брокколі понад те, що може бути досягнуто низькими температурами. Хоча CA уповільнює метаболізм брокколі, 1-MCP робить її нечутливою до етилену, рослинного гормону, який контролює реакції на стрес і дозрівання.

«Контролюючи такі речі, як температура, вологість і рівень газів, таких як кисень, вуглекислий газ і етилен, ми можемо сповільнити природні процеси, які спричиняють псування їжі», – сказав Лю.

Нове дослідження UF/IFAS допоможе вченим у всьому світі зберігати брокколі та інші овочі. Це також допоможе селекціонерам знайти правильну генетику для більш лежких продуктів.

Щойно брокколі зрізається з рослини, вона починає втрачати свіжість.

Зазвичай брокколі збирають, коли суцвіття досягають повного розміру, але квіти все ще щільно закриті, сказав Джефф Брехт, професор садівничих наук UF/IFAS і співавтор дослідження. У попередніх дослідженнях Лю та Брехт показали, що передчасне збирання врожаю викликає початок старіння та псування.

«Таким чином, оскільки брокколі швидко переходить від зростання до псування, коли її збирають, її дуже швидко вивозять з поля в охолоджуючу установку та охолоджують до максимально можливої ​​температури 32 градуси», — сказав Лю. «Низька температура уповільнює руйнування тканини брокколі».

Усі, хто бере участь у доставці брокколі до магазину, намагаються тримати її охолодженою, цей процес називають «холодовим ланцюгом».

«Реальність така, що як тільки холодовий ланцюг розривається, навіть якщо брокколі повернути до низької температури, не буде можливості знову охолодити продукт», — сказав Лю.

Читайте також: Фермерів навчатимуть створенню холодового ланцюга на спаржі