Овочі-Ягоди-Сад

Вчені дослідили, скільки овочів та фруктів споживати корисно 

Вчені дослідили, скільки овочів та фруктів споживати корисно 

У дослідженні, опублікованому Американською асоціацією охорони здоров’я, дослідники з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я імені Чана визначили оптимальне щоденне споживання фруктів і овочів для збільшення тривалості життя та зниження ризику хронічних захворювань.

Про це повідомляє FreshPlaza.

За словами провідного автора Донг Вана, споживання двох порцій фруктів і трьох порцій овочів щодня приносить найбільшу користь для здоров’я, хоча це доступно для більшості. Цей висновок ґрунтується на аналізі даних понад 100 тис. дорослих за період з 1984 по 2014 роки, доповнених результатами 26 додаткових досліджень харчових звичок.

«Дослідження також підкреслило, що перевищення п’яти порцій фруктів і овочів на день не приносить додаткових переваг для здоров’я. Деякі продукти, включно з листовою зеленню, хрестоцвітими овочами, такими як брокколі та брюссельська капуста, цитрусові, продукти, багаті бета-каротином, і червоні фрукти, були відзначені своєю надзвичайною користю для здоров’я. І навпаки, крохмалисті овочі, такі як горох, кукурудза та картопля, вважалися менш корисними. Стандартний розмір порції становить приблизно 80 грамів, що еквівалентно банану середнього розміру або половині чашки вареного шпинату», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Селекціонери працюватимуть над томатами, збагаченими вітаміном D3