Вапнування дозволяє зменшити вміст нітратів у овочах
Внесення вапнякових меліорантів посилює використання нітратного азоту рослинами за синтезу білку, завдяки чому вміст нітратів в овочах знижується.
Вапнування кислих ґрунтів у помірних дозах зменшує втрати азоту і закріплення його в органічній формі.
Для мінімізації нагромадження нітратів у рослинах потрібно впроваджувати сорти і гібриди з низькою здатністю до нагромадження нітратів, особливо під час вирощування овочів з коротким періодом вегетації.
Важливі агротехнічні умови зниження нітратів: внесення «витриманих, зрілих» органічних добрив, таких як, перегній, компост, оптимальні площі живлення (відповідно до біологічних особливостей густоти стояння рослин).
Додати коментар