Овочі-Ягоди-Сад

В Європі був складний сезон переробки томатів

В Європі був складний сезон переробки томатів

Всесвітня рада з переробки томатів (WPTC) охарактеризувала 2023 рік як складний сезон, відзначений несприятливими погодними умовами. Серед великих європейських виробників Італія пережила «дивний і довгий сезон».

Про це повідомляє Mintec.

У жовтні 15 заводів на півночі Італії все ще працювали, що вважається надзвичайно пізно. Урожайність по всій Італії мала спорадичний характер: деякі виробники повідомляли про дуже високі врожаї, а інші – про дуже низькі. За даними WPTC, хоча остаточний загальний обсяг ще не підтверджений, очікується, що він коливатиметься від 5,35 до 5,4 млн. тонн.

В Іспанії вересневі дощі вплинули на врожайність, і WPTC очікує, що кінцевий обсяг складе приблизно 2,6 млн тонн. В Андалузії дефіцит вологи та високі температури також негативно вплинули на загальне виробництво.

Греція була на шляху до досягнення майже рекордно високого виробництва; однак повінь у вересні призвела до зменшення виробництва на 15%. Остаточний урожай оцінюється в 390 тис. тонн, що на 11% менше попередніх прогнозів.

У Франції загальний обсяг виробництва оцінюється приблизно в 160 тис. тонн, що відповідає початковому прогнозу WPTC. Відповідно до попередніх прогнозів WPTC виробництво Туреччини становило 2,7 млн тонн.

Читайте також: На Одещині розпочали комбайнувати томати