В нідерландській теплиці почали вирощувати папайю
Нідерландська компанія Sunfresh з міста Венло два роки тому розпочала вирощування папайї з 1 га, а зараз розширює плантацію до 4 га.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Це непростий процес, тому що ви починаєте з нуля, – розповів один з виробників Роел Сурмінськи. – Врешті-решт, нам вдалося запропонувати хороший вибір нідерландської папайї на ринку. Минулого року ми розпочали з 1 га теплиці з освітленням. Вирощування триває цілий рік, а достигання плодів займає близько п’яти місяців».
На думку виробника, місцева папайя має ряд переваг. Вона виробляється на місці, й продукцію може збиратися відповідно до вимог замовника. При вирощуванні не використовують пестицидів. Урожай можна збирати безперервно круглий рік.
Нідерландські папайя націлюють на преміальний сегмент ринку. «Минулого року ми розпочали роботу з німецького супермаркету, який був задіяний у цьому процесі з самого початку. Тепер, коли площа площі розширена, ми можемо обслуговувати більшу кількість клієнтів. Я сподіваюся, що це буде основним продуктом», – сказав Роел Сурмінськи.
Читайте також: У теплицях майбутнього можуть вирощувати чорний перець, ваніль і папайю