Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Уманський тепличний комбінат зменшив споживання газу вдесятеро

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

ПОСП «Уманський тепличний комбінат» зменшив споживання газу в 10 разів, порівняно з радянським часом з 5-6 м3 газу на 1 кг продукції до 0,6 м3 на 1 кг продукції завдяки частковій заміні іншими видами палива, використанню зашторювання та січасним опалювальним системам.

Про це повідомляє «НВ-Бізнес»

За рік підприємство використовує майже 100 тис Гкал тепла і приблизно 80 млн кВт*годин електроенергії. 

«Це реально великі витрати. Але нині ці витрати зменшилися в 10 разів, якщо порівнювати з радянською епохою, коли ми витрачали на виробництво 1 кг овочів 5−6 кубів газу. Зараз ця цифра становить 0,6 куб. м газу на 1 кг овочів. Такий вражаючий результат модернізації виробництва. Ми використовуємо нові теплиці із зашторюванням, застосовуємо нічний тариф в опаленні, використовуємо альтернативні види опалення на поновлюваних джерелах тепла з тріски, пелети з лузги соняшника — на них повністю зараз працює котельня потужністю 8 Гкал у Тальному. Проект такої ж котельні в стадії завершення і в Умані. Уманський майданчик УТК зараз опалюється за допомогою інноваційного шведського електродного котла потужністю 40 мВт», — розповів директор ПОСП «Уманський тепличний комбінат» Микола Гордій. 

Підприємство також перевело 17 га теплиць на систему досвічування в зимовий час. На Уманському тепличному комбінаті застосовується інноваційна технологія вирощування у піднятих лотках, що поліпшує показники термобалансу субстрату, покращує вентиляцію та робить догляд за рослинами зручнішим.

Читайте також: 5 видів покриття теплиць, що збільшують урожайність

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: