Українськи овочівники часто нехтують контролем зберігання, – експерт
Халатне ставлення до управління процесами в овочесховищі є надзвичайно поширеним серед українських виробників.
Таким спостереженням у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» поділився Олесь Капітанчук, керівник компанії «Толсма Текнік».
«Деякі овочівники вважають, що, купивши автоматичну систему зберігання, можна повністю покластися на неї і не втручатися в процес, – розповів він. – Звісно, автоматика забезпечує максимальний вихід якісної продукції зі сховища, але важливо вміти правильно налаштовувати режими. Крім того, варто зрозуміти, що потрібно продукту, щоб він добре «почувався» у сховищі».
За словами експерта, в Україні є безліч прикладів, коли виробники роками не отримують результату від якісних систем через власну безвідповідальність. Інколи власники взагалі не призначають відповідальних за сховище або обирають працівників, які не зацікавлені в ефективній роботі.
«З таким підходом, коли система просто включена і працює «якось», неможливо досягти максимального ефекту від зберігання», – попередив Олесь Капітанчук.
Читайте також: Товарної картоплі – мізерна кількість, – депутат