«Українські в’ялені помідори» шукають сировину
ТМ «Українські в’ялені помідори» шукає сировину для відродження виробництва. Сімейне підприємство залишилося в селі Чорнобаївка на Херсонщині, під окупацією.
Про це повідомляє AgroPortal.ua.
Андрій Бігленко, засновник підприємства із сім’єю активно шукають сировину – томати – потрібної якості та ціни.
«Це найважливіша частина виробництва й те, що визначає собівартість продукції. Наразі схиляються до рішення, що потрібно їхати в південні області – Миколаївську, Одеську, оскільки на Західній Україні альтернативи немає», – зазначає видання.
Підприємець додає, що зараз головне – визначитись, де будуть купувати помідори. Оскільки возити їх взагалі не варіант, логістика займе значну частину собівартості. А переробляти їх краще взагалі «на полі». Такий варіант напрацьовувався останні два роки.
«Я провів експеримент — 30 т помідорів висушили під сонцем. Ми зрозуміли, що це можливо, але для виробництва не дуже підходить. Так, це дешевше, але є багато нюансів: оскільки сушіння відбувається під відкритим небом, нам прийшлось мити кожну половинку помідора від піску. Хоча таку технологію в’ялення використовують у Італії, Туреччині. Поки я не до кінця розумію, як в них це відбувається», — розповів Бігленко.
Читайте також: На Одещині вродили огірки і томати